Százak sorsára találtak megoldást Siklóson

Baranya - szerző: KT

Június 1-től újra Siklós a fenntartója a szociális otthonnak. A rendhagyó dolgozói értekezleten Dr. Marenics János egyrészt a korábbi fenntartó Siklósi Többcélú Kistérségi Társulás alelnökeként búcsúztatta és egyben az új fenntartó, Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Társulás elnökeként köszöntötte a Szociális Otthon munkatársait.

 

 

A bentlakásos idősek otthonában 160 fő gondozott és 72 fő dolgozó sorsára sikerült az elmúlt hónapokban megnyugtató módon megoldást találni, és immár zökkenőmentesen átvenni a szociális ellátórendszert. A polgármester elmondta: a Siklós-Matty települések által létrehozott társulás nem tervez létszámleépítést, viszont a hatékony költséggazdálkodásra szigorúan oda fog figyelni, hogy ne fordulhasson elő olyan mértékű költségvetési hiány, mint az az előző fenntartó esetében.

 

Az intézmény új neve Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ, mely a jövőben gondoskodik a szociális alap és szakellátásokról. Új hír az is, hogy az intézményhez tartozó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat hétfőtől új – és egyben régi – helyen fogadja a klienseit, hiszen visszaköltözik az önkormányzat tulajdonában álló Szolgáltató Központba.

 

siklosihirek.hu