Nem csak megőrizte munkahelyeit a Xavin Hotel, újakat is teremtett

Baranya - szerző: KT

A harkányi  Hotel Xavin *** Étterem és Wellness 94,5 millió forintos uniós és magyar állami támogatást kapott szálláshelyek fejlesztésre az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretein belül. A fejlesztésnek köszönhetően nem csak a szálloda szépül, de új munkahelyek is születnek majd.

 

Végi János, a kft. ügyvezetője közölte, hogy a több mint tíz éve üzemelő 34 szobás szálloda szolgáltatásaiban és kínálatában szeretne magasabb szinten megfelelni a kor elvárásainak és kihívásainak, ezért nagy léptékű felújításra és korszerűsítésre szánták el magukat.

 

Most, uniós támogatással a DDOP-2.1.2-12-2012-0004 azonosítószámú projekt keretében lehetőségük nyílik a szállodai szobák teljes körű felújítása, a wellness szolgáltatás bővítése és felújítása mellett egy kerékpár tároló és azt kiszolgáló műhely kialakítására is.

 

A minőségi fejlesztés és szolgáltatásbővítés javítja a vállalkozás versenyképességét és fenntarthatóságát, munkahelyeket teremt, valamint a kerékpárosok célpiacával új vendégeket vonz a térségbe.

 

A beruházással 14 munkahelyet tudnak megtartani és további 3 újat létrehozni.

 

Az Új Széchenyi Terv közel 95 millió forintos támogatásával megvalósuló fejlesztés a tervek szerint 2014. november elején fejeződik be.