Imri ajándékcsekken szól a dolgozókhoz

Helyi - szerző: KT

Látványos prezentáció a sikerről, ajándékutalvány és baráti szavak feszült hangulatban. Nem, nem Koreában jártunk, csak fürdődolgozók számoltak be, hogy abban bíznak, a szerdai állománygyűlésen történteknek semmi köze a választásokhoz.

 

 

Szerda délelőtt állománygyűlést tartottak a fürdőben. Az összejövetelen, ahol valamennyi dolgozó jelen volt, Imri Sándor polgármester – aki egyben a Felügyelőbizottság (FB) elnöke és polgármesterjelölt is – nyugtatta a dolgozókat, miszerint Kerényi Erika igazgató asszony ellen folyó büntetőeljárás nem bír különösebb jelentőséggel, hiszen a vádlott tettével csak az akkori gyakorlatot követte.

 

A fürdő dolgozói közül többen is ellenszenvüknek adtak hangot amikor véleményüket kifejezve elmondták, hogy a gyakorlata miatt vitathatóan jó hírű igazgató rossz fényt vet a fürdővállalatra is és csak remélni tudják, hogy újfajta gyakorlatra tett szert. Az állásukat féltve nevük elhallgatását kérő dolgozók tájékoztattak: a korábbi pénztáros és jelenlegi alpolgármester valamint egyben képviselőjelölt Vargáné Kovács Mária – aki a fürdő tulajdonosi képviselője is – a rendezvényen feszült pillanatokat okozott amikor szóba elegyedett velük, hangoztatva, hogy ő pénztáros is, így „közülük való”. Egyenlőre nem tudjuk, jelenleg valóban pénztárosként dolgozik-e ugyanannál a vállalatnál illetve részesült-e a jutalomban.

 

Munkatársai rámutattak: a jelöltek kérését, miszerint szavazzanak rájuk, többre tartották volna, mint a közeledést és csekkosztást, aminek hálásak ugyan, de nézeteiket nem változtatja meg. A fülkében senki sem fogja a kezünket vagy bontja fel a borítékot – hangoztatják az egyre nagyobb súllyal bíró gondolatot. A fürdőben becslések szerint mintegy hatvan harkányi dolgozik, ami a 150 főnyi dolgozói állomány jelentős hányada.

 

Az összejövetelen a fürdővállalat sikerét is bemutatták, amit a polgármesterjelölt nevével fémjelzett ajándékcsekkel – ami nem Cafatériát vagy elmaradt bért jelent – nyomatékosítottak is: Köszönjük a munkáját! Dr.Imri Sándor FB Elnök – áll annak a Sodexo ajándékutalványnak a borítóján, amit a fürdő dolgozói kaptak.

 

Az ajándékutalvány a kibocsátók szerint drágábban – és így kevesebb – adható, mint az állam által kibocsátott Erzsébet-utalvány és a Széchenyi-pihenőkártya, mert azok olyan kiemelt járulékkedvezményt élveznek, hogy béren kívüli juttatásként a munkáltató jóval kedvezőbben adhatja ki illetve juthat hozzá, mint más csekkhez. Az Európai Bizottság már 2011 novemberében is kérte a magyar kormányt, hogy módosítson az akkor még csak tervezett, ezt meghatározó szabályozáson, de ez nem történt meg. A brüsszeli testület ezért az Európai Bírósághoz fordult. A Sodexeo utalványnak jelenleg is magasabb az adó- illetve járulékterhelése az utalványt adó cég számára.

 

Megkeresésünkre az illetékes egyenlőre nem kívánja tájékoztatni a közt a juttatás természetéről és körülményeiről, az ügy részleteiről további illetékeseket kutatunk fel és állami szervek iránymutatását is kértük.