Tűzifát igényelhetnek a rászorulók

Helyi - szerző: KT

Egy szociális program keretében tűzifát kaphat az önkormányzattól az a rászoruló harkányi család vagy személy, aki három feltételnek megfelel. A juttatás jövedelemhez és a rendelkezésére álló tüzelőanyaghoz van kötve.

 

 

Aki Harkányban bejelentett állandó lakó- vagy tartózkodási helyén életvitelszerűen él és családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az 57 ezer forintot vagy egyedül élőként a 85 ezret, az önkormányzat Igazgatási Osztályán igényelhet tűzifát. A november 4-étől élő igényt egy formanyomtatvány kitöltésével jelezheti az a fával tüzelő, aki előző feltételeknek megfelel és nincs a birtokában 2 m3-t meghaladó mennyiségű tűzifa.

 

A kérelmeket a polgármester véleményezi, azok beérkezési sorrendjében. A rendelkezésre álló tűzifát háztartásonként legalább 1, legfeljebb 5 m3 mennyiségben utalják ki. Kivételes esetekben – úgy, mint például természeti csapás, katasztrófa, baleset, hosszabb orvosi kezelés miatt – méltányossági alapon is juthatnak fához a rászorulók, azonban ennek feltétele a létfenntartás veszélye.