A magyar ember politikailag inkorrekt, elengedték a liberális társadalompolitikát

Belföldi hírek - szerző: KT

A miniszterelnök tizenhetedik alakalommal tartott évértékelő beszédet. A helyszín a többször átadott Várkert Bazár volt, ahol Orbán Viktor elmondta: a magyar ember politikailag inkorrekt, ők pedig elengedték a liberális társadalompolitikát.

 

 

A kormány elengedte „a politikai korrektség dogmáját” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Indoklásul kifejtette, hogy a magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, „vagyis még nem veszítette el a józan eszét”, „nem a duma érdekli, hanem a tények, eredményeket akar, nem elméleteket”.

 

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom „téveszméjét” és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát. A miniszterelnök hozzátette ugyanakkor, hogy „az előző korszakból” érdemes megtartani a demokráciát, annak „jelző nélküli formáját”.

 

Az Együtt – A Korszakváltók Pártja szerint szomorú volt látni egy „fáradt és hazug” miniszterelnököt, amint egy órán át beszélt a semmiről – mondta Szigetvári Viktor.

 

Gréczy Zsolt (DK) kifejtette: a miniszterelnök semmitmondó beszédet mondott és olyan adatokkal próbálta alátámasztani kormányzása sikereit, amelyek nem felelnek meg a valóságnak vagy a korábbi adatokhoz képest „nem állják ki az idő próbáját”.

 

Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy fogalmazott Orbán Viktor évértékelőjével kapcsolatban, hogy annak legfontosabb újdonsága a harcba szólító hangnem volt, ami a Fideszen belüli baj bizonyítéka.