Halálbüntetés hatásköre és a menekültek szétosztása is téma volt

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kifejtette: a halálbüntetés bevezetésének döntését a tagállamok saját hatáskörébe utalná, a menekültek kérdésében pedig a szétosztásról, mint őrült európai ötletről beszélt.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja, hogy a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban. Ki akarunk alakítani egy európai közvéleményt, amely hajlik arra, hogy a halálbüntetés bevezetése vagy be nem vezetése kerüljön vissza nemzetállami jogkörbe – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Ha az megtörtént – folytatta -, akkor utána tudunk dönteni arról, hogy bevezessük-e vagy sem. Arra a kérdésre, hogy ő halálbüntetés-párti-e, Orbán Viktor azt válaszolta: én az élet pártján vagyok.

 

Törvénysértésnek kell tekinteni, az ugyanis nem egy bocsánatos bűn – fogalmazott az államfő Az illegális bevándorlással kapcsolatban. A magyarországi tervekre vonatkozó brüsszeli reakciókat – folytatta – elismerésnek tekinti, nem pedig kritikának. Magyarország az egyetlen ország, amely nyíltan, világosan beszél erről a problémáról, és aki így tesz, azzal vitatkoznak – fűzte hozzá. Orbán Viktor közölte azt is, őrült ötletnek tartja azt az európai elképzelést, amely szerint valaki beengedi a menekülteket a saját országába, majd utána szétosztja a többi tagállam között.


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.