Először érkezett a Dunántúlra a Könnyező Szűzanya

Baranya - szerző: HH

Tizenhat állomásból álló országjáró körútra indult vasárnap a máriapócsi Szűz Mária. A kegykép Veszprémből érkezett szerdán Pécsre, a Xavéri Szent Ferenc görög katolikus templomba. Innen gyalogos zarándoklat a Pécsi Székesegyházba vitte. 

 

 

A szentképet naponta más-más település egyházközségébe viszi el a Hajdúdorogi Egyházmegye, így számos szabolcs-szatmár-beregi település mellett Miskolcon, Veszprémben, Budapesten, Győrben, Pécsen, Szegeden és Debrecenben is megtekinthetik majd a hívek, akik Pécsen csütörtök délig folyamatosan imádkozhatnak előtte.

 

A különleges eseményt a máriapócsi görög katolikus templom zarándokhellyé válásának háromszáz éves évfordulója alkalmából szervezi az egyházmegye.

 

[pullquote]Tudta? A több mint 300 éves csodatevő ikont a szabolcsi kisváros híres búcsújáró helyén kiállítva eddig két alkalommal, 1715-ben és 1905-ben látták könnyezni.[/pullquote] A Pécsi Székesegyház egész éjjel nyitva tart. Reggel 6 órakor a püspöki szentmise után agapé lesz, majd a Pécsi Szerb Ortodox Egyházközség imája, ezt követően a katolikus iskolák zenés műsorral lépnek fel. A kegyképet az Úrangyala imádság után, délben viszik tovább, Szegedre. Várhatóan március 24-én tér vissza a máriapócsi kegytemplomba.