Harkány ismét a Virágos Magyarországért versenyen

Helyi - szerző: HH/MTI

Május 31-ig jelentkezhetnek a települések önkormányzatai a 22. Virágos Magyarországért versenybe, amelynek fődíja Magyarország képviselete a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe) – közölte a projektet kezelő Magyar Turizmus (MT) Zrt.

 

 

A Virágos Magyarországért versenyen Harkány 2012-ben arany díjat nyert, idén – mint az elmúlt években is – a több mint két évtizede az ország legsikeresebb környezetszépítő versenyén újfent megméretteti magát – tudtuk meg Kiss-Kálmán Éva önkormányzati képviselőtől.

 

A verseny talán ennél is több: mozgalom, amelyhez az MT Zrt. biztosít szervezeti és finanszírozási keretet. Az országos mellett ma már helyi – városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében.

 

Az önkormányzatok számára meghirdetett Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája, mely 2015-ben a templom vagy vallási épület kertjének gondozottsága, kiemelten figyelve a közelgő jubileumi emlékévekre: 2016-ban a Szent Márton emlékév és 2017-ben a reformáció 500. évfordulója.

 

2015-ben város kategóriában Siófok, falu kategóriában Balatongyörök képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben.