Kihelyezett közgyűlés: 38 milliárdnyi uniós forrás felhasználásáról döntöttek

Baranya - szerző: BM

A Baranya Megyei Közgyűlés kihelyezett ülésén elfogadta a Területi Operatív Program forrásainak felhasználásáról szóló tervezetét a 2014-2020-as Európai Uniós finanszírozási időszakra. A megye 38 milliárd forint értékben tervez fejlesztéseket a települések bevonásával – tudatta a Baranya Megyei Önkormányzat.

 

A testület döntése kapcsán Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kiemelt területfejlesztési célok megvalósítása, valamint az M6 és az M60 utak továbbépítése mellett a testület stratégiai jelentőségűnek tartja a mohácsi Duna-híd megvalósítását is.

 

A területfejlesztési céllal Baranyának jutó európai uniós források hatékony felhasználásával további cél többek között a fenntartható termelői szerkezet kialakítása, az ipari parkok bővítése, a turisztikai potenciál erősítése – elsősorban a szellemi és épített örökség valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésével, turisztikai útvonalak és programcsomagok összeállításával. A megyei elnök hangsúlyozta: a vezetésnek azon kell dolgoznia, hogy a megvalósuló projektek a lehető legnagyobb mértékben élénkítsék a gazdaságot és segítsék a munkahelyteremtést.