SPAR: a magyar dinnye népszerűbb, mint valaha

Belföldi hírek - szerző: HH

A Spar Magyarország régóta elkötelezett támogatója a magyar dinnyetermesztésnek. Az elmúlt években folyamatosan nőtt a görögdinnye forgalma, idén pedig a nemzetközi Spar-hálózaton keresztül már a horvátországi és szlovéniai vásárlókhoz is eljut a magyar dinnye.

 

 

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. az ország egyik legnagyobb kereskedelmi láncaként mindig is elkötelezett volt a hazai áruk forgalmazása és a termelőkkel való szoros együttműködés iránt. A vállalat üzletpolitikájában évek óta kiemelt szerepet tölt be a magyar dinnye népszerűsítése, hiszen nemcsak a kereslet növekszik folyamatosan, de rengeteg további lehetőség rejlik a dinnyetermesztő és –kereskedelmi ágazatban. Idén a piaci előrejelzések szerint 220-240 ezer tonna termés várható a csaknem 6000 hektár hazai termőföldön, ami több mint 11 ezer családnak biztosít megélhetést és az export bővítésével további munkahelyeket teremthet a szektor.

 

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta, az áruházlánc külön figyelmet fordít arra, hogy a magyar görögdinnye megjelenésével egy időben leállítsa az import áru behozatalát, hogy a külföldi gyümölcs ne legyen versenytársa a jobb minőségű hazai dinnyének üzleteikben. A hazai Spar és Interspar áruházakban magos, magszegény és sárgahúsú hazai görögdinnyével is találkozhatnak a vásárlók, a legnépszerűbb még mindig a hagyományos magos dinnye, de egyre nagyobb a kereslet a magszegény fajta iránt is.

 

A magyar görögdinnye szezon nyitányaként a Spar Magyarország idén is áruházi dinnyekóstolást szervez több üzletében négy egymást követő hétvégén, ezúttal a Balaton-régióban. A dinnyepromóciós eseménysorozat első állomása július 9-én Szántód volt a Spar áruház előtt, ahol Rácz Árpád, a Spar zöldség-gyümölcs szakértője népszerűsítette a vásárlók körében ezt a hazánkban emblematikus nyári gyümölcsöt.