Milliádnyi az esti vihar által okozott kár

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

A hétfő esti vihar elkerülte régiónkat, de több más megye nem volt ilyen szerencsés. Hétfő délutánig összesen mintegy milliárdnyi kárt jelentettek be a biztosítóknak. A legtöbb megkeresés a fővárosból valamint Csongrád megyéből érkezett. 

 

 

A Generali biztosítóhoz kedd délelőttig mintegy 1500 bejelentés érkezett, a károk becsült összértéke megközelíti a 300 millió forintot. A kárbejelentések zöme Budapestről érkezett, a biztosító továbbra is a fővárosból számít nagyszámú bejelentésre, ahol sok helyen még most is szivattyúzzák a vizet. A kárszakértők igyekeznek a bejelentést követő 24 órán belül felvenni a kapcsolatot a károsultakkal – írják. A Generali szakemberei javasolják digitális fotók készítését a károkról és a sérült vagyontárgyak megőrzését.

 

Az Aegon Magyarország tájékoztatása szerint az elmúlt napok viharai nyomán kedd délig 560 bejelentés érkezett, közel 100 millió forintos kárról. A legtöbb kárt a pincék, garázsok elöntése, az autók beázása okozta, de sok helyen az áramkimaradás okozott gondot. A legtöbb kárbejelentés Budapestről, Pest megyéből és Csongrád megyéből érkezett, a biztosító arra számít, hogy a bejelentések száma még tovább emelkedhet.

 

A biztosító javasolja, hogy az elöntött mélygarázsokban víz alá került gépkocsikat használat előtt a tulajdonosok nézessék át szakszervizzel. A tájékoztatás szerint az idén a kétmilliárd forintot is meghaladta a meteorológiai károk összege az Aegonnál.

 

Az Allianz Hungária csaknem 800 viharhoz kötődő kárt regisztrált vasárnap óta. A becsült kárérték meghaladta a 60 millió forintot. A bejelentések alapján a viharok leginkább Budapestet, Dunaújvárost, Dunaföldvárt és Szegedet érintették – írják.