Ma 3, idén még 50, jövőre összesen 270 lesz

Baranya - szerző: HH/MTI

A kormányablakok kiépítésének első üteme 2014 tavaszán kezdődött Baranya megyében: Siklóson, Mohácson és Pécsett, a Szántó Kovács János utcában nyílt meg a gyors, egyablakos ügyintézés lehetősége az állampolgárok előtt.

 

 

Az idei évben megtörtént beruházásoknak köszönhetően már Sellyén, Sásdon, Bólyban, Pécsváradon, Szentlőrincen és Szigetváron is korszerű körülmények között intézhetik ügyeiket a megyében élők. Ez a sor most tovább folytatódik, ugyanis november 12-én – csütörtökön – három, újonnan létrehozott pécsi kormányablak ünnepélyes átadására kerül sor.

 

Jövőre 270 lesz

 

A következő év tavaszáig kétszázhetvenre nő a kormányablakok száma Magyarországon – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

 

Kovács Zoltán elmondta: pénteken Tótkomlóson nyitják meg a kilencvenedik kormányablakot, és a tervek szerint az év végéig további ötvennel emelkedik az országban az integrált ügyfélszolgálati helyek száma. Hozzátette: a most működő kormányablakokban mintegy 450 féle ügytípussal foglalkoznak a munkatársak, s a kormány tervei szerint további ezerrel kívánják növelni az ügytípusok számát. Mindehhez biztosítani fogják a szükséges informatikai hátteret is.

 

Jelezte: a kormányhivatalok felmérték, hogy melyek azok az ingatlanok, amelyek energiahatékonyság javítása szempontjából szóba jöhetnek; 1600 ingatlant mértek fel, amiből 163 olyan van, amelynek már a tervei is elkészültek. Így a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban ezekkel az ingatlanokkal lehet pályázni.