Mindent a váltásról – nem felejtette el bejelenteni a gázóra állását?

Gazdaság - szerző: HH

Január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvételi folyamat és az ügyfeleknek is fontos pontos elszámolás érdekében a szolgáltató kéri gáz egyetemes ügyfeleit, hogy decemberben diktálják be gázmérő állásukat.

 

 

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával, 2016. január 1-jei dátummal megszünteti az egyetemes földgázszolgáltatói tevékenységét, ügyfeleit ezt követően a FŐGÁZ Zrt. látja el.

 

A 2016. januárban elkészülő végszámla becsült mérőállás alapján, 2015. december 31-i fordulónappal kerül kiállításra. A pontos elszámolás érdekében, és hogy a becsült mérőállás minél inkább megközelítse az átadás időpontjának tényleges mérőállását, a szolgáltató arra kéri fogyasztóit, hogy diktálós ügyfelei a megszokott módon és időben, míg részszámlás ügyfelei 2015. december 1-31 közötti időszakban rögzítsék mérőállásukat az alábbi elérhetőségek egyikén.

 

A FŐGÁZ lesz az illetékes

 

A szolgáltatóváltást követően 2016. január 1-jétől a számlákkal, mérőállás bejelentéssel, ügyfélváltozással kapcsolatban a FŐGÁZ Zrt.-t kell keresnie az érintetteknek.

 

A korábbi E.ON Energiaszolgáltató Kft. által kibocsátott számlákkal, hátralékkal kapcsolatban továbbra is az E.ON Ügyfélszolgálatot kell keresni.

 

Az E.ON, valamint a MAGÁZ földgáz elosztási területen vételező fogyasztók továbbra is kapcsolatban maradnak az E.ON társaságcsoport és a MAGÁZ munkatársaival, hiszen a területileg illetékes hálózati földgázelosztók továbbra is az E.ON helyi leányvállalatai, valamint a MAGÁZ. Ők végzik többek között a hálózat karbantartását, fejlesztését, a hibaelhárítást, illetve a mérőórákhoz kapcsolódó egyéb feladatokat, mint például az éves mérőóra leolvasást és a mérőcserét is.

 

A régi és az új szolgáltató szorosan együttműködik az ügyfelekre vonatkozó adatok, információk átadásában, melynek folyamata automatikus és jogilag szabályozott. Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja, mérőcsere nem történik. Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyfeleinek földgáz egyetemes szolgáltatási szerződései automatikusan megszűnnek, míg az új szolgáltatóval a szerződés az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva létrejön, ahhoz új szerződés megkötésére nincs szükség.

 

A szolgáltatóváltás nem érinti az E.ON csoport árampiaci ügyfeleit – sem a lakosságit, sem a versenypiacit, illetve nem érinti a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, számukra a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

 

Így jelentheti be

 

A bejelentést megteheti az online ügyfélszolgálaton vagy az ingyenesen hívható 06/80/210-211 telefonon.

 

SMS-ben is rögzítheti a gázmérőóra állását a 06/30/344-49-99 telefonszámon az alábbi módon:

 

M szóköz felhasználó azonosító szóköz mérő gyári számának utolsó 6 karaktere szóköz mérőállás

 

például: M  1234567890  123456  12345

 

A bejelentéshez készítse elő felhasználó azonosítóját, mely a számlán található 10 karakter, a mérőkészülék gyári számának utolsó 6 számjegyét valamint a leolvasott mérőállását az egész értékig.