Cigányok és állatvédők állnak egymással szembe (18+ VIDEO)

Belföldi hírek - szerző: HH

Budapesten és a Borsod megyei Deteken is tüntetni fognak az állatvédők azt követelve, hogy mondjon le a falu alpolgármestere. A vezetőnek azért kellene távoznia, mert fia egy közösségi oldalra feltöltött videóján egy kiskutya fejét verte szét. A cigányvajda az alpolgármester mellett toboroz ugyanott. Videó csak erős idegzetűeknek.

 

 

A 2002 óta hol a cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjeként, hol alpolgármesterként tevékenykedő Gulyás Erzsébet lemondását szorgalmazó vasárnapi tüntetésre előreláthatólag Lakatos Attila, a Borsod megyei cigányvajda is mozgósít majd. A cigányok Gulyás mellett fognak állást foglalni. A néhány száz fős faluba akár félezer demonstráló is érkezhet K. István videója miatt.

 

Budapesten a Tetovált Állatmentők, az Állatmentő Szolgálat és az Állatmentő Liga kért engedélyt a Nyugati tértől a Parlamentig felvonulásra, ők február 20-án tervezik a menetet.

 

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a példás büntetés elmaradása a hasonló esetek elszaporodását okozhatja.

 

A Facebookon már csoport is alakult a Deteki mészáros elleni fellépés jegyében, mely több, mint húszezer tagot számlál.