A helyiek szerint kétszer ölt a túronyi gyilkos!

Baranya - szerző: KT

Csendes, de veszélyes alaknak ismerték a helyiek Zsoltit, akit csütörtök hajnalban előállítottak a rendőrök Túronyból. A 26 éves fiatalember a rendőrségen beismerte, hogy ő ölte meg a tavaly májusban meggyilkolt németet.

 

Az esetről korábban számoltunk be.

 

A helybeliek állítása szerint az elkövetéssel gyanúsított fiatalember édesanyjának élettársa újította fel a német házát, és Zsolti is járt a gyilkosság előtti napokban ott füvet nyírni, úgy tudjuk, azt a rendőrség előtt egy ideig tagadta.

 

A férfi akkoriban ugyanis az önkormányzatnál közmunkásként dolgozott, ám idén februárban felmondott. Épp azt követően, amikor az a halálos tűzeset történt. Nevük elhallgatását kérő helybéliek egybehangzóan állítják, több mint gyanús az a körülmény, melyet szintén hozzá kötnek.

 

Zsolti – ahogy a falubeliek hívják – ugyanis azzal a férfivel ment előző este Pécsre, aki a 88 éves, tűzeset során elhunyt édesanyjával lakott a leégett házban. Ám míg Zsolti visszajött, addig a másik férfit Pécsen hagyta, a ház pedig valahogy kigyulladt aznap éjjel. Mint a falubeliektől megtudtuk, közvetlenül az eset előtt Zsolti épp fát vitt abba a házba.

 

Ezek persze csak a falubeliek feltételezései, a tűzeset körülményeit szakemberek vizsgálják, az ügy részletei pedig a rendőrségre tartoznak.