Harkányi versenyző is indul az országos táncversenyen

Helyi - szerző: HH

Nagyszabású táncversenyt rendeznek hétvégén Kozármislenyben. Az ország valamennyi régiójából érkező, összesen több száz versenyző között harkányi induló is lesz.

 

 

Az iDanceKupa 2017 felnőtt-ifjúsági tíztánc, junior latin, senior standard ranglista- és klubközi táncverseny az iDanceStudio KTSE rendezésében háromszáz párost vonultat fel.

 

A Timer Péter és Kvitová Veronika profi latin magyar bajnokok vezette pécsi sportegyesület 2008 óta működik, segítségükkel a latin táncok mellett a standard táncokat sajátíthatják el az érdeklődők gyerektől egészen a felnőtt korosztályig. A páros 2001-ben kezdett el együtt táncolni, először Csehország színeiben, 2003-tól pedig Magyarországot képviselve. Pályafutásuk során több hazai és nemzetközi versenyen is kitűntek, többek között 2008-ban országelsőként vitték a magyar zászlót a világ- és európai latin-amerikai táncbajnokságon.

 

Táncosaik közé tartozik a nemzetközi szereplések után szombaton is bemutatkozó harkányi Kilner Panna, aki táncpartnerével, Bánáti Marcellal jelenleg Magyarország Ifi C Latin kategóriáját képviselik. Panna és Marci több nemzetközi versenyen képviselte egyesületét, és hazai versenyeken is állhattak már a dobogó legfelső fokán.

 

A szombati MTaSZ Kiemelt és Klubközi verseny 10 órakor veszi kezdetét a kozármislenyi sportcsarnokban, ahova az érdeklődőket is várják. A délelőtti blokk után a gálaműsor és ranglistaverseny 17 órakor kezdődik. A vasárnapi programok között Tánciskolás és Művészeti OPEN táncversenyek szerepelnek.