Ősztől tárgyalják az Imri-éra volt jegyzőjének büntetőügyeit

Életmód - szerző: HH

Két büntetőügyben is kezdődik a tárgyalás az Imri-éra volt jegyzője, Kozármisleny regnáló polgármestere ellen. Biró Károly ügyeit ősztől vette napirendre a Pécsi Járásbíróság.

 

A Harkányt évekre parkolópályára állító Imri-korszak jegyzője, majd a kozármislenyi hivatal vezetője ellen nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés valamint hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség. Miután egyszer már sikeresen elodázta az előkészítő tárgyalást, múlt héten 15 hónap börtönt kért rá 36 hónapra felfüggesztve az ügyész. Biró ártatlannak vallja magát, a per szeptember végén kezdődik.

 

A vádirat szerint Biró megtakarítással kombinált életbiztosítást kötött az önkormányzat nevében, ahol biztosítottként és kedvezményezettként is ő szerepelt. A díjakat az önkormányzat fizette, ám a szerződés lejártát követően, 2019 végén Biró a saját számlájára kérte és kapta az 1,6 millió forintos megtakarítást. Kozármisleny képviselő-testülete sem a biztosításról, sem a megtakarított pénzről nem döntött soha.

 

A másik ügy középpontjában a bankkártyák használatával összefüggésben hozott szabályzat áll, melyet a vád szerint egy vizsgálat indítása után egészen 2015-ig dátumoztak vissza. Az érintett személyek között azonban volt, aki akkor még nem is dolgozott a hivatalnál, mások pedig nem is rendelkeztek a szabályzatban megadott bankkártyákkal. A vádirat szerint a polgármester ezeket a tényeket hamisan foglalta a visszadátumozott közokiratba.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.