Nyertes pályázat – megújul a Zsigmondy sétány és a környezete is

Helyi - szerző: KT

Harkány és a harkányi fürdő fejlesztésének talán legfontosabb állomása – így nevezte Baksai Tamás azt a legnagyobb összegű pályázati döntést, mely eddig a városba érkezett.

 

 

A TOP program 1,013 milliárdos keretéből a Zsigmondy sétány és környezete újul meg, párhuzamosan azokkal a fejlesztésekke, melyek együttesen évtizedes lemaradást hoznak be.

 

Baranya megye vonatkozásában kiemelten fontos pályázatnak nevezte Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a harkányi fejlesztést, melyel mint mondta, a magyar kormány sokadszorra bizonyította azt, hogy Harkány városa mellett áll.

 

A projekt célja a teljes Zsigmondy sétány, a sétány Kossuth Lajos utcai oldalán található park, valamint a kapcsolódó parkoló, a katolikus templom parkolója és járdái, a teljes Őspark revitalizálása, felújítása, továbbá a park területén található színpad és kiegészítő épületének energetikai korszerűsítése és felújítása.

 

A fejlesztés révén az összesen 46 ezer négyzetméter nagyságú terület meglévő funkcióinak minőségi javítását és új funkciókkal való megtöltését végzik el annak érdekében, hogy az ökoszisztéma által nyújtott szolgáltatások tudatos módon történő használatával Harkány városa növelje környezeti fenntarthatóságát, emellett javuljon a város vonzereje és versenyképessége, amellyel élhetőbb környezetet és jobb életminőséget teremt lakosai számára.