Gyurcsány szerint egy hét alatt hetvenezren utasították el a külföldiek szavazatát

Belföldi hírek - szerző: SZTO

Egy hét alatt hatvankilencezren vettek részt a Demokratikus Koalíció (DK) aláírásgyűjtő kampányában – állítja Gyurcsány Ferenc.

 

A DK azoknak a külföldieknek ment neki, akik magyarországi szavazójoggal rendelkeznek, noha nem itt élnek és soha nem voltak magyar állampolgárok, ezért mint fogalmaztak nem is vállalják döntésük következményét.

 

A pártelnök a Hír TV műsorában beszélt erről, mint mondta, a külföldieknek persze, legyen véleményük, nem vitatjuk, de hadd döntsük el mi, mi élünk itt. A rájuk ruházott szavazójoggal kapcsolatban kifejtette, bevallottan azt szolgáló adomány, hogy a Fidesz kiterjeszthesse hatalmát. Igazságtalannak nevezve, hogy a határon túlról dönthessenek a magyarok sorsáról. Úgy látja, a magyarok jelentős része is egyetért ezzel, emögött valahol kihallják a csalásnak a lehetőségét.

 

A kormánypárt kommunikációs igazgatója a kormány saját tévécsatornáján ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmatlan arra, hogy nemzetben gondolkodjon. Szerinte a kettős állampolgárság 2010-es megadásával összetartozásunkat a jog betűjével is kifejezzük. Hazugságnak nevezte, hogy a határon túli magyarok ne viselnék szavazatuk következményeit, hiszen részben viselik, a nemzetpolitika is attól függ, hogy milyen kormány alakul az országgyűlési választások után.