Sokan érdeklődnek a fürdőfejlesztés kivitelezése iránt, meg kellett hosszabbítani a határidőt

Helyi - szerző: KT

Meghosszabbították a fürdőfejlesztés ismételt közbeszerzésének határidejét. A kivitelező kiválasztására vonatkozó pályázatok benyújtásának jövő héten lejáró határidejét azért kell kitolni, mert a pályázati anyag iránt több cég is érdeklődik, és nagy számban fordulnak kérdésekkel a tervezők felé.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a fürdő fejlesztésének kivitelezésre vonatkozó korábbi közbeszerzés egyetlen résztvevője 390 millióval a rendelkezésre álló egymilliárdos kereten felül tudta volna elvégezni a munkálatokat, így a szerződéskötés nem jött létre. A kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzést újra kiírták, ezúttal öten kérték ki a pályázati anyagot.

 

Mint a hasonló eljárásoknál megszokott, a pályázni készülő cégek a részleteket tisztázandó kérdésekkel fordulnak a tervezőhöz, aki írásban válaszol a felvetésekre. Ezzel kapcsolatban dr. Markovics Boglárka jelezte, eddig mintegy tucatnyi kérdés került megválaszolására és továbbiak vannak folyamatban, melyhez a tervezőnek is több idő kell.

 

Baksai Tamás a tisztázandó kérdések ügyében fontosnak nevezte, hogy az eljárás során valamennyi ajánlattevő számára biztosítsák a tisztességes verseny feltételeit, hogy azok valóban a legpontosabb, legkedvezőbb árajánlatot nyújthassák át. A polgármester rámutatott, jelen szakaszban egyeztetett részletek segítik elő a kivitelezés akadálymentesebb lebonyolítását is.

 

Harkány képviselő-testülete péntek délelőtti rendkívüli ülésén a határidő meghosszabbításáról döntött. A jövő héten lejáró határidő újabb napját egyelőre nem írták ki, azt a közbeszerzést bonyolító tanácsadó határozza meg. Baksai Tamás ezzel kapcsolatban jelezte, mindössze néhány munkanapról van szó.