Harkányi iskolások vitorlázhatják le az egyik nyereményt

Helyi - szerző: HH

Harkányi diákok használhatják fel azt a 150 ezer forint értékű hajóbérlésre szóló utalványt, melyet a város csapata kapott a Nemzeti Regattán elért dobogós helyezéséért.

 

A jelképes plakettet csütörtökön Végi János, a rendezvényen való részvételt koordináló és finanszírozó Harkányi Turisztikai Egyesület elnöke adta át Baksai Tamásnak, a város polgármesterének.

 

 

Az egyesület a harmadik helyért járó 200 ezer forintos, városmarketingre fordítható nyereményösszeget is a város szolgálatába ajánlotta, mely mint elhangzott, remekül kiegészíti az alaptevékenységük szolgálatába állított pénzösszegeket.

 

Két újabb szelfipontot tesz a fürdőbe a Harkányi Turisztikai Egyesület – számolt be Végi János további terveikről. A szervezet elnöke a polgármesterei találkozón részletezte: ezek hasonló funkciót fognak betölteni, mint a nagy sikerű városi elemek, de kialakításukat tekintve ülő helyzetben lehet velük fényképezkedni. Mint elmondta, az egyesület saját forrásból finanszírozza a beruházást.

 

Feldobják a téli szezont is – derült ki. Az év végi hetekben egy műjégpálya várja majd a vendégeket, melynek turisztikai jelentősége a szezonhatás csökkentése, a téli programkínálat növelése.

 

Az egyesület gazdálkodásával kapcsolatban megtudtuk: alaptevékenységükön, kiadványok elkészítésén és a turisztikai vásárokon való megjelenésen túl az idei évben 12 millió forintot fordítanak városi rendezvények finanszírozására is. Másfél millió forintból az elmúlt időszakban karbantartásra szántak, melyből a kioszkok és a közterületi hirdetőtáblák lettek felújítva, valamint a kölcsönözhető kerékpárok javítása történt meg.

 

Ebben az esztendőben négymillió forintot ad át a Harkányi Turisztikai Egyesület a Harkányi Gyógyfürdő részére, amiből 3 milliót online marketingre fordítanak, egymillió forintból pedig a fürdőt fotózzák le. A marketingkeret átadásával kapcsolatban az elnök ismertette: igyekeztek azokat a lehetőségeket kihasználni, ahol a legkevesebb összeggel a lehető legnagyobb médiaértéket érhetik el.