Elkezdődtek a fürdő fejlesztési munkálatai

Helyi - szerző: HH

A terveknek megfelelően bontással kezdődött el a kettes épület rekonstrukciója – mondta Marosi András. A fürdő igazgatóságának elnöke hozzátette, a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, rövid időn belül elkezdődik az építkezés – a szerkezetet érintő munkálatok majd a burkolások is.

 

Ha különösebb akadályba nem ütköznek, a vendégek jövő nyárra vehetik igénybe a megújult épületrészt és az átalakított medence belső részét – szögezte le Marosi András. A kettes épület és hármas medence felújítását nagyléptékű fejlesztésnek nevezte a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke, mely komoly változást hoz a fürdő életében és egész évben nyújthat teljes körű szolgáltatást a Harkányba látogató vendégek számára.

 

A finanszírozási oldalt tekintve több részből táplálkozik a beruházás, mely a korábbi kormányhatározat révén felhasználható egymilliárdos keretet egy 750 millió forintos hitellel és a fürdő saját gazdálkodásából megteremtett 150 millió forintos önerővel egészíti ki. Hozzá kell tenni, hogy a projekt előkészítésének költségét és a többletforrás igény 100 milliós nagyságrendű összegét a Harkányi Önkormányzat, mint tulajdonos biztosította. Mint elhangzott, a vendégek számának egész évre vett növekedésével is számoltak a befektetés megtérülése kapcsán, így a konstrukció a vállalat szempontjából biztos alapokon nyugszik, mely jól beilleszthető a fürdő költségvetésébe.

 

A beruházás komplexitását két jól elkülönülő építési beruházás biztosítja: a fürdővállalat önerőből a hármas medence átalakítása mellett annak fedését végzi el, miközben a kormány által biztosított összegből a hozzá kapcsolódó épületrész újul meg. A korábban is bemutatott műszaki tartalomhoz képest nem történt változás, így az épületrész megújult tetőszerkezete alatt pihenőtereket alakítanak ki, valamint átalakul a földszinti, most márványcsarnoknak nevezett terület is. Sok egyéb mellett korszerű, kényelmes öltözőrendszer és szaunavilág is helyet kap a munkálatok első fázisában.  A két építési beruházás közül a kettes épület átadására számíthatunk hamarabb, melyet vendégeink 2019. tavaszán már birtokba vehetnek.

 

Szintén e projekt keretében alakítják át a hármas medencét, mely két részre lesz osztva. A fedésre kerülő beltéri részét érintik majd a második szakaszban esedékes munkálatok, így wellness- és látványelemeket – csúszdát, nyakzuhanyt, örvényfolyosót – építenek. A kívülre eső medencetér egy későbbi beruházás kapcsán újul majd meg.