Több mint százan állnak rajthoz a Mecsek Rallye-n

Baranya - szerző: HH

Új vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőr rali-betétfutam – október 12. és 14. között ezekkel a különlegességekkel kerül ismét főszerepbe az autósport Pécsen és szerte Baranyában.

 

Vári Attila, Lovay Miklós, Nagy Csaba, Nádasdy Tamás és Ranga Péter az 52. Mecsek Rallye sajtótájékoztatóján.

 

Az 52. Aquaprofit Mecsek Rallye újdonsága, hogy a Prológ mellett a rajt- és a céldobogó is a Pécs Plazánál várja az érdeklődőket, ráadásul ingyenesen. A versenyzők pedig a klasszikus mecseki pályákon, de helyenként új vonalvezetésű gyorsasági szakaszokon is kipróbálhatják autóikat.

 

A több mint száz versenyzőt felsorakoztató verseny október 12-én, pénteken délután a Pécs Plazánál megszervezendő rajtceremóniával indul, ahonnan ezúttal is a nemzetközi Historic mezőny vág neki elsőként az újabb megmérettetésnek.

 

A versenyt hivatalosan szervező PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az ország mára legnagyobb és egyik legeredményesebb sportiskoláját működtető társaság számára a raliban is fontos az utánpótlás-nevelés, így a Baranya megyei önkormányzattal együttműködve ezúttal közvetlenül a Mecsek-rali keretében vállalták föl a házigazdaszerepét a rali előszobájának is tekinthető MARB és Sprint-kupa sorozat Remeterét–Árpádtető közötti futamának is.

 

Nagy Csaba országgyűlési képviselő, a Szervező Bizottság elnöke leszögezte, a rendező valamennyi engedélyt határidőben bemutatta, a verseny lebonyolításának semmi akadálya sincs.

 

A leghosszabb hazai raliszakasz, az orfűi körgyorsasági lesz a verseny csúcspontja a rajongók körében, melyre vasárnap kerül sor. Itt az első kör Orfű és Árpádtető között fut, a másodiknál Orfű tetőn balra kanyarodva Remeterét–Ranga László út felé folytatják a száguldást.