Aktívházra nyert támogatást a drávaszabolcsi ovi

Baranya - szerző: HH

A Duna-Dráva Cement (DDC) környezettudatos kezdeményezések támogatására hozta létre 2011-ben a DDC Zöld Megoldás-pályázatot. A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására.

 

A pályázat elsődleges célja, hogy forrást teremtsen olyan fejlesztések és programok támogatására, amelyek a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek, valamint infrastruktúra környezettudatos működését és hatékonyabb hasznosítását segítik elő, a társadalom széles csoportjának lehetőséget adva a környezettudatosabb életre, a természeti környezet megismerésére.

 

A 2018/19-es támogatási évben összesen 7,5 millió forintot biztosítottak a legszínvonalasabb projektek számára, melyek közül az egyes elemeket 3-3 millióval támogatták.

 

Az ovi Az én házam! – Az én váram! nevű projektjével megálmodott mini aktívház szolár lámpával, szolár házszámmal, szolár kerticsappal, aszalógéppel, esővízgyűjtővel, háztartási komposztálóval, palackpréssel és szelektív szemetessel remekül illik az eddigi környezettudatos működésükhöz. A jövő évi fejlesztés szorosan kapcsolódik majd a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez is.