Ingyenes lesz harkányiaknak a parkolóbérlet

Helyi - szerző: KT

Csütörtök délutáni ülésén elfogadta a testület a parkolási rendelet módosításának javaslatát, így a harkányi lakosok díjmentesen vehetik át januártól parkolóbérleteiket.

 

A módosított rendelet értelmében azok a harkányi magánszemélyek – akik járművének forgalmi engedélyében a harkányi cím is van bejegyezve – díjmentesen kapják kézhez a jövő évi bérletet. A módosítás mintegy kilencszáz autóst érint.

 

Mint Márton Béla képviselő és a parkolási iroda vezetője lapunknak elmondta, a módosításra azért nyílt lehetőség, mert a parkolási ágazat a tervezett bevételen felül teljesített. Kiemelte, a kedvezmény nem vonatkozik a vállalkozások, cégek járműveire, viszont továbbra is változatlan formában él a kedvezményes siklósi parkolóbérlet vásárlásának lehetősége a harkányi hasonló bérlettel rendelkezők számára, és a három társtelepülés – Márfa, Szava, Drávaszerdahely – kedvezménye is változatlan marad.

 

Felhívta a figyelmet, a parkolás nem lesz alanyi jogon díjmentes a helyiek számára: a módosítás értelmében az éves bérletet kapják teljesen ingyen, amiért januártól lehet bemenni a Kossuth Lajos utcai irodába.