Nyáron készül el a Magnus kompozitüzeme

Baranya - szerző: HH

A nyár második felére készül el a Magnus Aircraft pogányi reptér mellett épülő kompozitelem-gyártó üzeme – derült ki a cég legújabb, a befogadó térségének nyilvánossága elől ezúttal is eltitkolt eseménye nyomán.

 

A cég 1900 négyzetméteres összeszerelő üzeme és 300 négyzetméteres irodahelyisége mintegy 3 milliárd forintos beruházással épült fel és október óta üzemel – azóta hét gépet szereltek össze, a tervek szerint évente 90 darabbal teljesedne ki a termelés.

 

A térségben első bokrétaünnepét követő napon borzalmas tragédiával hírnevet szerző cég az új üzemben évente 200-220 kompozit repülőgéptest gyártását tervezi. A mintegy 2 milliárd forint értékű beruházás februárban indult, a tervek szerint a nyár második felében kezdődik a próbaüzem.

 

Az összesen 5,16 milliárd forintos beruházással felépülő komplexum felépítéséhez a magyar kormány 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott. A Magnus 2017-ben több mint 150, tavaly több mint 300 millió forintos nettó árbevételre tett szert, mely a beruházások árnyékában épp nullás mérleget eredményezett.