Mindent kárpótolt a nyár, az ősz pedig újabb lendületet hoz a fürdőben

Helyi - szerző: KT

Pozitívan alakult az első félévben érkező vendégek száma – mondta Marosi András. A fürdő igazgatóságának elnöke a gyengébb első hónapok után az erős nyári szezonra is rámutatott.

 

A fürdő első emberével az első félévről, a legutóbbi valamint a következő fejlesztésekről beszélgettünk.

 

Hogy alakult eddig az év?

 

Az időjárásnak betudhatóan voltak erősen negatív hónapjaink a tavalyi évhez képeset, de most már elmondhatom, hogy jól alakult az eddig szezon.

 

Májusban erős visszaesést tapasztaltunk a vendéglétszámban, közel 8 ezer fővel kevesebben jöttek, mint tavaly ugyanekkor. Ezzel szemben a június nagyon erős hónap volt, ami nemhogy behozta a lemaradást, hanem túl is lendültünk: augusztus elejéig 9 ezer fővel többen jöttek be a strandra és a gyógyfürdőbe idén, mint egy évvel ezelőtt ugyanekkor.

 

Azt látom, hogy a kettes épületrész tavalyi lezárásának hatása az idei esztendő első hónapjaiban jelentkezett. A korlátozott mozgási lehetőségek és a zaj eredményezte a differenciát, aminek szerencsére már vége, lezajlott a műszaki átadás is.

 

Mire számít az őszi hónapoktól, mikor lehet használatba venni a felújított épületrészt?

 

Az idei év nagy lépése a műszakilag már átadott, felújított épületrész. A vendégforgalomnak ezt a területet – medencéket, szaunákat, pihenőket – akkor tudjuk átadni, amikor az összes engedély megérkezik. Erre előre láthatóan a nyári időszak végén kerül sor, és egy komolyabb előrelépést fog jelenteni.

 

Külön kell választani a műszaki átadást és a használatba vételt. A teljes műszaki elkészültség után következő procedúra, a jogszabályokban rögzített időpontokhoz és határidőkhöz kötött engedélyeztetési eljárás azért is húzódik ennyire el, mert az a nyári szabadságolások idejére esik. Azt gondolom, nagyon jól ment minden, már csak a jogerőre emelkedés van hátra. 2019 szeptemberében a külső zárásokkal egyidőben megnyithatjuk ezeket a területeket.

 

Egy erősebb téli szezont várok a fejlesztéstől, hiszen nagyobb, kényelmesebb pihenőtereket jelent, és ne felejtsük el, hogy egy modern wellness-világot is tartalmaz szaunákkal, Kneip- és pezsgőmedencével, könnyebben megközelíthető lett a megnövekvő étterem is, és becsatlakozik a vérkeringésbe a tavaly átadott gyermekvilág. Ezek mind a vendégek által korábban hiányolt funkciók.

 

Milyen fejlesztésekre vár most a fürdő?

 

A legfontosabb, hogy szeretnénk elindítani a hármas medence és medencecsarnok valamint az ahhoz kapcsolódó külső gyermekbirodalom építését. Abban bízom, hogy az első kapavágások után két évvel mindezt használatba vehetik a vendégeink.

 

A tervek szerint ezt az építkezést idén szeretnénk bejelenteni és letenni az alapkövét. Abban bízunk – és minden előzetes számítás is ezt erősíti meg -, hogy ez nagyon komoly belépőszám-emelkedést hoz majd.

 

Ez leginkább azt a melegvizes medencét érinti, ami hajdan fedett volt, és amiben az iskolásaink, sportolóink is úsznak. Mi fog pontosan történni?

 

A medence egy része fog kiegészülni egyéb látvány- és élményelemekkel, kényelmi funkciókkal. Sodrófolyosó, nyakzuhany és csúszdák kerülnek beépítésre.

 

A medencecsarnok végével egy gátat kell emelni, a tető alól kívülre eső részt szeretnénk megtartani és a tavaszi-nyári-őszi időszakban oktatómedencének használni – természetesen minden egyéb funkciójának megtartásával.