Közzétette a legendás húsgolyók receptjét az Ikea

Életmód - szerző: HH

A svéd bútoróriás sajátos módon kompenzálja az elmarad ikeás bevásárlások vagy nézelődések hiányát, nyilvánosságra hozta ugyanis a húsgolyók receptjét. Hogy teljes legyen a fíling, összeszerelési útmutatót is csinált hozzá.

 

 

A húsgolyók vagy a szósz hozzávalói közt semmi extra sincs, ami gátat szabna az innovatív ebédnek: a zombisofőrök órái után bármelyik multiban megvásárolhatja a hozzávalókat.

 

A húshoz négy személyre

 

      fél kiló darált marhahús,

      negyed kiló darált sertéshús,

      1 apróra vágott hagyma,

      1 gerezd zúzott vagy darált fokhagyma,

      100 gramm zsemlemorzsa,

      1 darab tojás,

      5 evőkanál tej, valamint

      ízlés szerint só és bors kell.

 

A szószhoz

 

      1 evőkanál szójaszósz,

      40 gramm vaj,

      40 gramm liszt,

      1,5 dl tejszín,

      1,5 dl marhahúsleves alaplé,

      1,5 dl zöldségleves alaplé,

      1 teáskanál dijoni mustár, illetve

      ízlés szerint só szükséges.

 

Az összeszerelési útmutatót is elmagbyarázták, mely szerint a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A masszából gyúrt kis golyókat két órára a hűtőbe tesszük, majd sok vajban vagy olajban közepes lángon kisütjük. Ezt követően tálban lefedve 30 percre a 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.

 

A szószt sem egy nagy durranás elkészíteni. Először serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a hozzáadott a liszttel két percig kevergetjük, mielőtt hozzáadjuk az alapleveket. Kis kevergetés után jöhet a tejszín, az evőkanál szójaszósz és a dijoni mustárt. Ezután már csak lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.

 

Ha megcsinálta, dobjon egy képet a facebookos poszt alá, hogy milyen lett!

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.