A svéd bútoróriás sajátos módon kompenzálja az elmarad ikeás bevásárlások vagy nézelődések hiányát, nyilvánosságra hozta ugyanis a húsgolyók receptjét. Hogy teljes legyen a fíling, összeszerelési útmutatót is csinált hozzá.
A húsgolyók vagy a szósz hozzávalói közt semmi extra sincs, ami gátat szabna az innovatív ebédnek: a zombisofőrök órái után bármelyik multiban megvásárolhatja a hozzávalókat.
A húshoz négy személyre
fél kiló darált marhahús,
negyed kiló darált sertéshús,
1 apróra vágott hagyma,
1 gerezd zúzott vagy darált fokhagyma,
100 gramm zsemlemorzsa,
1 darab tojás,
5 evőkanál tej, valamint
ízlés szerint só és bors kell.
A szószhoz
1 evőkanál szójaszósz,
40 gramm vaj,
40 gramm liszt,
1,5 dl tejszín,
1,5 dl marhahúsleves alaplé,
1,5 dl zöldségleves alaplé,
1 teáskanál dijoni mustár, illetve
ízlés szerint só szükséges.
Az összeszerelési útmutatót is elmagbyarázták, mely szerint a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A masszából gyúrt kis golyókat két órára a hűtőbe tesszük, majd sok vajban vagy olajban közepes lángon kisütjük. Ezt követően tálban lefedve 30 percre a 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
A szószt sem egy nagy durranás elkészíteni. Először serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd a hozzáadott a liszttel két percig kevergetjük, mielőtt hozzáadjuk az alapleveket. Kis kevergetés után jöhet a tejszín, az evőkanál szójaszósz és a dijoni mustárt. Ezután már csak lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.
Ha megcsinálta, dobjon egy képet a facebookos poszt alá, hogy milyen lett!
A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.