Ingyenes marad a töltés Harkányban

Helyi - szerző: HH

Májustól újabb elektromos töltőállomások százai válnak fizetőssé hazánkban. A Mobiliti tavaly vásárolta fel az e-Mobit, így május 1-től már ezek az oszlopok sem adják az ingyen energiát.


 

 

Legutóbb egy éve váltak fizetőssé az ELMŰ-ÉMÁSZ áramszolgáltató kútjai, az akkori konstrukciók szerint a robbanómotoros autók üzemanyagköltségének feléért lehetett villanyautózni.

 

A mostani módosítás az Mobiliti és e-Mobi mintegy félezer állomását érinti országszerte: a 22 kilowattos oszlopokon 80 forintba kerül majd a kilowatt, míg a DC-töltők esetében a díj mellett egy 500 forintos töltésindítási díjjal is számolni kell majd. A 43 kilowattos AC, illetve az 50 kilowattos DC-töltők percenként 80 forintot szívnak péntektől le – igaz, ez utóbbiak már egy ideje 50 forintba kerültek.

 

Harkányban az elektromos töltés továbbra is díjmentes marad, azt ugyanis az önkormányzat üzemelteti, bár az oszlop készen áll több elektronikus fizetési lehetőség indítására is. A berendezést a megújult Zsigmondy sétányon a kórház szomszédságában állították üzembe, és 50 kliowattos DC illetve 22 kilowattos AC töltést biztosít – egyelőre ingyen.