Méltó nevet kapna a művelődési központ

Helyi - szerző: KT

A megváltozott jogszabályi háttér miatt névváltoztatásra kényszerül a művelődési házat, Tourinform irodát és a sportcsarnokot is üzemeltető Harkány Városi Könyvtár, Kulturális-és Sport Központ.

 

Az intézmény feladataiban semmilyen változást nem hozó, közművelődési törvényt követő átszervezésre és ezzel a névváltoztatásra azért van szükség, mert immáron csak meghatározott funkciót ellátó intézmények viselhetik a kulturális központ elnevezést. A harkányi komplexum néhány kisebb követelmény mellett olyan kritériumoknak kellene, hogy megfeleljen, mint a kézműves helyiség vagy a nagyobb közösségi tér.

 

A névváltoztatással az intézmény Kiss József nevét venné fel, tisztelegve a közelmúltban elhunyt harkányi tanár munkássága előtt, aki a könyvtár létrehozásában nyújtott közreműködése mellett a helyi kultúrában is maradandót alkotott.

 

A névváltoztatást a város képviselő-testülete is elfogadta, de több okirat módosításával az Emmi felé is be kell adni előzetes miniszteri véleményezésre. A várhatóan egy hónapon belül megszülető döntés után az intézmény Kiss József Könyvtár, Művelődési ház és Sportcsarnok nevet veheti fel.