Hónapokkal előrébb jár a téli strand építése, januárban víz lehet a medencékben

Helyi - szerző: HH

Befejeződtek a szerkezeti munkák, és kezdetét vette a több mint 160 ezer csempe felhelyezése a harkányi fürdő megújuló csarnokában. A hajdan fedett medence főbb gépészeti berendezései már a helyükön vannak, a tesztüzem akár januárban indulhat is.

 

Harkányi fürdő építkezése, téli fürdő

 

Hónapokkal megelőzik az eredetileg tervezett ütemet a hármas medence körüli munkálatok, így a 2021 őszére tervezett átadás stabil lábakon áll – ismertette Baksai Endre Tamás. Harkány polgármestere megjegyezte, az új medencetér vendégek által történő használatba vételét egy hosszas engedélyezési folyamat is megelőzi majd.

 

Mint Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának tagja és gazdasági vezetője jelezte, jelenleg a szakipari munkák zajlanak, a medencetér csempéit és mozaikjait helyezik fel valamint az egyes helyiségek aljzatát és a fa burkolatokat készítik. Megérkeztek az ablakok, a fagyok beálltára már zárt lesz a csarnok és elindulhat a temperáló fűtés.

 

A főbb gépészeti berendezések is a helyükön vannak, a jelen állás szerint jövő év legelején víz kerülhet a medencékbe és kezdődhet a tesztüzem.

 

Harkányi fürdőfejlesztés - felkerültek a csempék a medence oldalára

 

A város két éve kapott több mint 3,8 milliárd forint támogatást a kormánytól, hogy meghatározott ütemben fejleszthesse a fürdőt és előkészítse a további terveket. Ennek első lépcsőfoka a korábban fedett hármas medence csarnokának átalakítása és a hozzá kapcsolódó élményfürdő kialakítása, mely illeszkedik egy egész évben, még szélesebb körben látogatható fürdő koncepciójához. A jelenlegi tervek szerint a strand 2021-es zárásával nyitnák meg a vendégek előtt a megújult épületrészt, a téli strandfürdőt, ezt pedig egy kültéri gyermekvilág építése követheti majd.