Utcanévtábláktól a vízelvezetésig adnak munkát a téli hónapok

Helyi - szerző: HH

Zajlanak a téli, ütemezett munkák Harkányban. A számos kisebb javítás mellett folytatódik a vízelvezetés kiépítése, ahol pedig szükséges a fákat is cserélik vagy fiatalítják. A rozsdás utcanévtáblák helyére újak kerülnek, és az utak kisebb hibáira is folt kerül.

 

Városszerte zajlik az utcanévtáblák cseréje. Az elhasználódott, megrongálódott jelzések új fényvisszaverős felülettel és feliratokkal lesznek ellátva, ahol pedig szükséges, a tartó vasat is kicserélik vagy kezelik – jelezte Remmert Ferenc.

 

Mint az alpolgármester megjegyezte, a régi üdülőtelepen is hamarosan befejezik a vízelvezetés korábban időjárás miatt félbemaradt munkálatait, mely a Vörösmarty utca környékén várat magára.

 

Pótolni kell az utak és parkolók kavicsburkolatát is: ez a szőlőhegyi utak nagyrészén már decemberben megtörtént, a városi parkolókban pedig ezt követően kerül rá sor.

 

Folyamatban van a város faállományának rendbetétele. A korábbi felmérések után a beteg fákat kivágják, melynek rendre télen van az ideje, helyükre pedig újakat ültetnek. Ilyen munkálatokkal – mint minden évben idén is – Harkány valamennyi nagyobb fás területén találkozni a téli hónapokban.