Néhány hétig nem kupakot vár a harkányi szív – segítsen!

Helyi - szerző: KT

Zsombor gyógyulásához vezető úton Harkány korábban már jónéhány lépést tett, most pedig sajátos akciót indított. Üzenetgyűjtővé vált ugyanis a múzeum előtti szív, a harkányiak jókívánságait kapja meg a súlyos betegségben szenvedő kisfiú.


 

Zsombor SMA betegségben szenvedő kisfiú, akinek a legteljesebb életéhez a Zolgensma génterápiára lenne szüksége. Ennek érdekében közösségi gyűjtés indult, mely kedvező eredményekkel kecsegtet, ám az óriási összeg előteremtése nem egyszerű feladat. A kisgyermek mindebből még csak keveset ért, ezért neki sajátos módon is segítséget nyújt Harkány.

 

Baksai Endre Tamás jótékonysági felhívása

 

A Szép Jövőért Alapítvány ezért létrehozta az Egymillió lépés Zsomborért kampányát, mely keretében támogatni lehet Zsombor gyógyulását – hívta fel a figyelmet Baksai Tamás. A kezdeményezés célja 730 millió forint összegyűjtése a génterápiára. Harkány polgármestere kiemelte: a közösség már két magyarországi SMA-ban szenvedő kisgyermeknek segített, és tisztában van vele, hogy mennyire nehéz a család dolga a támogatók megtalálásában. Az eddigi eredményeket a közösségi összefogás fényében csodálatosnak nevezve emlékeztetett, városunkban is zajlott már egy akció Zsombor gyógyulásáért, ám az utolsó lépések még hátra vannak. Harkány polgármestere anyagi támogatása mellett üzenetét is eljuttatta Zsombornak, arra szólítva fel mindenkit, kövesse példáját.

 

Zsombort bármekkora összeggel lehet támogatni a 11734152-21916838 számlaszámon át, a volt bolgár múzeum előtt felállított kupakgyűjtő szív pedig a következő hónapokra sajátos feladatot kap: most nem kupakokat kell beledobni, hanem személyes üzeneteket lehet eljuttatni a gyógyulni vágyó kisfiúnak. A szív mellé egy dobozt is kihelyeztek, amiben az ehhez szükséges vízmentesen lezárható zacskók kaptak helyet. A kampány február végéig tart.

 

Hosszúné Dávid Éva a jótékonysági felhívás kapcsán

 

A hónapok óta zajló jótékonysági felhívás kapcsán Zsombornak jó esélyei vannak, ugyanis mint Hosszúné Dávid Éva Margit alpolgármester jelezte, a terápiára őszig kell összegyűjteni a pénzt, melyből már csak valamivel több, mint 100 millió forint hiányzik.