A belföldi turizmus bővülésére számítanak idén

Belföldi hírek - szerző: HH

Elsősorban anyagi okok miatt, de a magyarok fele itthon vakációzik idén, így a belföldi turizmus további bővülését vetíti előre a Szallas.hu.

 

    A biztonságos Balatont és a kevésbé ismert hazai tavak környékét keressük fel.

 

    Egyiptomot, Törökországot és Tunéziát még mindig fenntartásokkal kezeljük, de Horvátország, Olaszország és Görögország készülhet magyar vendégekre.

 

Minden második magyar itthon nyaral idén, harmaduk külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szallas.hu friss felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják a főszezonra. Csak jóval kevesebben, hat százalékkal vannak jelen azok, akik kizárólag külföldön nyaralnak, 5 százalékban viszont olyanok, akik idén egyáltalán nem utaznak el.

 

A belföldi nyaralást választók 43 százalékának indítékai között az anyagi okok  szerepelnek az élen.

 

Sokan egyszerűen azzal indokolták a választásukat, hogy itthon jobban szeretnek pihenni, mint külföldön – mondta Keresztes Nóra. A Szallas.hu marketingmenedzsere hozzátesz, akad olyan is, aki fél a repüléstől és a hosszú autózástól is, valakinek meg társasága nincs. A terrorizmustól való félelmét csak 3 százalék jelezte, ugyanakkor ötből négyen szívesebben utaznak olyan országba, ahol nincs vagy nagyon alacsony a terrorfenyegetettség. A felmérés eredményeként a többség még mindig Egyiptomot és Törökországot zárja ki az úti célok közül, de az USA és Franciaország is sokak által tiltólistán szerepel.

 

Akik vízpartra vágynak, de tartanak a terrortámadástól, legszívesebben a Balatonra utaznak – ők 52 százalékot képviselnek. Forgalomélénkülés várható a horvát tengerparton is, a magyarok negyede ellátogat oda, de kisebb, kevésbé forgalmas belföldi tavak környékét is 15 százaléknyian keresik majd fel a nyáron.

 

 

Horvátország, Olaszország és Görögország vonzza a legtöbb magyart

 

Bátran tervezünk nyaralást horvát szomszédainkhoz, a válaszadók 33 százaléka megfordul idén a horvát tengerparton. Az utazási hajlandóság érthetően magas, hiszen autóval, vonattal és busszal is könnyen megközelíthető. Családok, párok és baráti társaságok számára is ideális szálláshelyekkel, programlehetőségekkel és strandokkal várják a vendégeket Dalmáciában.

 

A ranglista szerint még Olaszország (15%), Görögország (14%), Ausztria (13%) és Spanyolország (7%) számíthat nagyobb arányban magyar vendégre. Nemcsak európai országokat keres fel a magyar: Kínába, Dubaiba és Kuwaitba is indul szép számmal magyar turista.