A kultúra köré fonódik a második harkányi találkozó

Életmód - szerző: HH

A kultúra, zene és a sport köré épült az a határon átívelő pályázat, melynek második harkányi eseményeként zajló testvériskolai találkozóját tartják a napokban.

 

CMS Harkány

 

A helyi Kitaibel Pál Általános Iskola és a horvátországi Orahovica Ivane Brlić-Mažuranić Általános Iskolájának decemberi, harkányi találkozóján a zenéjé volt a főszerep, most a kultúra köré szervezik a programokat – ismertette Kiss József Levente, az intézmény igazgatója. Az épített örökségek, a néphagyományok és a természeti környezet megismerésében ez alkalommal a harkányi ovisok is részt vesznek.

 

A projekt általános célja olyan tanórán kívüli tevékenységek létrehozása, mely a határon átnyúló együttműködést segíti elő már a fiatalok körében is, valamint további cél, hogy a diákokat motiválja a közös rendezvények, programok révén. A projekt lehetőséget teremt új ismeretanyag átadására is a partnerség tanulói és tanárai között.

 

A 196 ezer euróból idei év végéig zajló projekt több beruházás mellett az orahovicai iskolában egy táncterem felújítását és a harkányi iskola sportpályájának öntött gumiborítását is magába foglalja.