A magasabb minőségű szolgáltatások biztosítása a cél

Helyi - szerző: HH

A kupola medenceterének és gépészetének felújításába kezdett a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház. A felújítás nem titkolt célja a balneológiai szolgáltatások színvonalának emelése.

 

 

A hétszázötven négyzetméteres medencetér teljes felújítása három ütemre osztható – mondta dr. Péter Iván. A kórház főigazgatója részletezte: a napokban a teljes burkolat és a szigetelés cseréje kezdődött meg, ezt követi a korlátok cseréje, végül a látogatók elől rejtett gépészet modern berendezésekre való kiváltását ütemezték.

 

A HPC egy színvonalemelést vár a jelenlegi medencétől, ezáltal egy magasabb követelményrendszert kell létrehozni. A jelenleg zajló munkálatokhoz kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokat használják, a megfelelő szabványok figyelembevételével. Mint az intézmény vezetője rámutatott, a kiemelkedő hatású harkányi gyógyvíz a felhasznált alapanyagokkal és a gépészettel szemben is magas követelményt támaszt.

 

A balneológiai épület kupolájának 2001-es építésekor az 1980-as években üzembe állított gépészeti rész nem lett cserélve. Most, hogy fel lesz szedve a burkolat és magas minőségű csempe kerül a helyére, jó gazda módjára célszerű az alatta lévő alapszerelvényeket is kicserélni – mutatott rá dr. Péter Iván.

 

A vizünk összetételét a tervező maximálisan figyelembe vette és olyan anyagok felhasználásával álmodta újra a medencetér elemeit, melyek leginkább ellenállnak a gyógyvíz hatásainak. A napokban zárult a szigetelőanyagok gyakorlati tesztje, és folyamatban van a megfelelő gépészeti eszközök kiválasztása is, a gyártó pedig minderről minőségbizonylatot ad – mondta a főigazgató.

 

A szeptember végéig tartó, ötven millió forintot igénylő munkálatok külső földmunkákkal is járnak, hiszen az épületbe vezető csövek és külső vízkezelési berendezések régóta szükséges cseréje is megtörténik, ezzel növelve a rendelkezésre állást és az üzemeltetés biztonságát.