A mai nap a jótékonyságé a közmédiában

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Bud Spencer legendás csuklóvédője, dedikált lemezek, műholdas ajándékcsomag és még rengeteg fantasztikus tárgy cserél ma gazdát a jótékonyság jegyében. A tárgyakra ön is licitálhat, a befolyó összeget a közmédia az Ökumenikus Segélyszervezetetnek adja.

 

 

Egész napos műsorfolyamban mutatja be ma a közmédia a Jónak lenni jó! című jótékonysági kampány kedvezményezettjét, az Ökumenikus Segélyszervezetet és annak sokrétű tevékenységét.

 

A közmédia minden csatornáján reggeltől estig többek között riportok, stúdióbeszélgetések és különböző összeállítások ismertetik meg a közönséggel az önkéntesek munkáját, a segélyszervezet átmeneti otthonait. Megszólalnak segítségre szoruló emberek, valamint azok a művészek és sportolók, akik felajánlottak a kampányban egy-egy tárgyat eladásra.

 

A műsor vendége lesz Lehel László, a szeretetszolgálat elnök-igazgatója, a szervezetet évek óta támogató Tesco és az FTC képviselői. Az érdeklődők interjút hallhatnak Lévai Anikóval, a miniszterelnök feleségével, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövetével, valamint összeállítást arról, hogy mit jelent az embereknek a szeretet.

 

A műsorban közreműködik mások mellett Wolf Kati, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus-rendező és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Csézy, Keresztes Ildikó, Gryllus Dániel és a Kaláka együttes.

 

A stúdióhelyszín mellett a közönség betekintést nyerhet a Szent István-bazilikánál zajló eseményekbe is, ahol a segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított fel. A közmédia munkatársai a segélyszervezet által fenntartott szolnoki és a miskolci Családok Átmeneti Otthonából is tudósítanak majd, bemutatják az ott működő programokat, a készülődést az ünnepre, emellett két határon túli – Erdély és Kárpátalja – adományozásról is értesülhetnek az érdeklődők. A televíziós műsort Borbás Marcsi és Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete vezeti.

 

A felajánlásokat – amelyek között Masat-1 csomag, Huszti Péter cilindere, Erdei Zsolt dedikált edzőpólója és Kassai Viktor labdarúgó-játékvezető dedikált meze is megtalálható – a program honlapján lehet megtekinteni és a képek alatt található összegért megvásárolni. Folyamatosan él a 1353-as adományvonal is, ezen hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a segélyszervezet munkáját.

 

Az érdeklődők három tárgyra licitálhatnak: Bud Spencer olasz színművész csuklóvédőjére, Tim Howard több mint százszoros amerikai válogatott labdarúgó mezére és a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlott tárgyára.

 

A közmédia harmadik alkalommal indított gyűjtést: 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, tavaly pedig a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal sikerült támogatni a befolyt adományokból. Még Ausztráliából is jelentkeztek magyarok, hogy az óhaza rászorulóit támogassák.