A választások nagy kérdése, hogy Alpár György ismét meghátrál-e

Baranya - szerző: HH

Nőtt az elutasítottsága és nem indult be a beharangozott kampányszpot sem, ráadásul a helyi választások egyik legjelentéktelenebb figurája lett, így nagy kérdés, hogy vissza fog-e lépni a választásoktól Alpár György, Harkány egyik polgármesterjelöltje.

 

 

Alpár szerepével kapcsolatban a baloldali összefogás is megszólalt, amikor nyilvános találkozójukon kijelentették, hogy ő az alpolgármesterjelöltjük. Mivel ez a pozíció nem jelöltállítás kérdése, nehéz másra gondolni, mintsem, hogy ezzel az ígérettel távolítanák el Alpárt az útból. A mulatós ugyanis útban van a baloldalnak, saját – szintén az összejövetelen hangoztatott – belátásuk szerint is csak a siklósi nyugdíjas vezetőjük szavazótáborát osztja meg.

 

A nagy kérdés tehát, hogy Alpár ismét megfutamodik-e a megmérettetés elől, miközben garanciát nem kaphat egyetlen beígért poszt betöltésére sem. Arra pedig, hogy az önkormányzatiság második legfontosabb pozícióját vagy pozícióit miért osztanák ki épp a politikai ellenfélnek, aligha lehet ésszerű magyarázatot találni.

 

Alpár számára nem idegen a visszalépés: 2018-ban országgyűlési képviselőnek akart indulni, ám hirtelen a választások előtt két nappal meghátrált.

 

Mivel a vöröslogósok által indított Kerécz mögé gyűlt társaság egyik fő eszköze a nyilvánvaló dolgok tagadása és a vádaskodás, kiemeltük a nyilvános találkozó ide vonatkozó két különálló részét, melyet az alábbi sávban hallgathat meg.

 

Új Harkányi Hírek · Alpár György mint alpolgármester?

 

 UPDATE  mivel Kerécz Tamás a korábban jelzett módon minden tárgyi bizonyíték ellenére azt kifogásolta, hogy társa viccéből ki lett ragadva kontextusából és az nevetett a végén, közzétesszük teljes környezetében.

 

A valóság az állításával szemben az, hogy lapunk nem emelte ki Alpár György alpolgármesteri minősítését megtévesztően a szövegkörnyezetből, az ebben az értelmében, egyértelműen hangzott el. Azt, hogy ki kapja a fizetését és honnan, illetve, hogy milyen matrica lett ragasztva és milyen aláírással támogatott a hölgy és kicsodát, sajnos az egész est felvételéből sem derül ki, mint ahogy arra sem derül fény, hogy amennyiben a nevét saját bemutatkozása során sem említő nő hazudott, azt kinek a felhatalmazásából vagy utasítására tette. A választásokat követően – mihelyt a választási hirdetményekre vonatkozó jogszabályok lehetővé teszik – a teljes hangfelvételt közzétesszük.

 

Új Harkányi Hírek · Hall kacagást a végén?

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.