A választók igent mondtak az új gazdaságpolitikára

Gazdaság - szerző: GR

Az országgyűlési választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek célja egy munkaalapú, nem pedig „spekulációalapú” gazdaság felépítése – értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén.  

 

(fotó: MTi / Beliczay László)

A kormányfő úgy fogalmazott: a kabinet helyes utat választott a duális szakképzési rendszerrel, de „az igazán jó hír, hogy ez az út, ez a politika, a jövő útja biztonságban van (…), legalább négy évig ezen az úton mehetünk tovább”. Magyarország – amely nem fél saját kezébe venni a sorsát, és van bátorsága küzdeni az érdekeiért – nagy jövő előtt áll – jelentette ki.

 

Orbán Viktor hangsúlyozta, a szakképzési rendszer adja az alapját a munkára épülő gazdaságpolitikának. Ezért megállapodást készülnek kötni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK), hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban több tízmilliárd forintot fordítsanak a szakképzési rendszer fejlesztésére – közölte.

 

Megköszönte egyúttal az MKIK-nak, hogy az elmúlt években a kormány „elvszerű és elkötelezett” segítője volt a munkaalapú gazdaság megteremtésében, a kétkezi munka becsületének helyreállításában és a szakképzési rendszer megújításában.

 

Beszédében célként fogalmazta meg, hogy a szakiskolák ne a munkanélküliek, hanem a munkából élők számát gyarapítsák, a tanulók olyan mesterségeket tanuljanak, amelyekkel az iskola elvégzése után valóban elhelyezkedhetnek szakmájukban.

 

Ahhoz, hogy Magyarország legyen Európa egyik termelési központja – folytatta Orbán Viktor -, magasan képzett szakembergárdára van szükség: „a magyar szakemberek ma az ország legfontosabb versenyelőnyét jelentik”.  

 

A miniszterelnök a diákoknak azt mondta: aki már tizenévesen egy szakma sztárja, az jó úton halad, hogy sikeres ember is legyen.  

 

Hozzátette, reméli, hogy Magyarország hamarosan egy nemzetközi szakmai versenynek is otthont adhat majd. Az ehhez szükséges támogatást a kormány biztosítja – közölte.

 

HH/MTI


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.