A vízelvezetési munkák miatt sem lesz most játszótér az Orgona utca végén

Helyi - szerző: HH

Játszóteret szerettek volna a környéken lakók az Orgona utca végén, ennek azonban több akadálya is van, ráadásul a csapadékvíz-elvezetési munkák miatt a kiszemelt placc éppen munkaterület is.

 

Júniusban azzal kéréssel fordultak az Orgona utca környékén lakók az önkormányzathoz, hogy az utca végén lévő füves területet elkeríthessék, hogy ott a kutyákat is kizárva játszóteret hozhassanak létre. A területen a kérvényt aláíró tizenöt család vállalta volna, hogy rendet tart, padokat és focikapukat helyeznek el. A lehetőségeket megvizsgálva már biztos, hogy ott játszótér így nem lesz.

 

A közterületre, közcélra kihelyezett játékoknak időközönként műszaki felülvizsgálaton kell átesnie, így olyat magánszemély ebben a formában nem üzemeltethet – hangzott el a legutóbbi bizottsági ülésen. A kérdéses terület – az Orgona utca füves vége – ráadásul a csapadékvíz-elvezetési munkálatok miatt munkaterület, legkésőbb év végéig pedig az is marad, így ott semmit sem lehet csinálni. Ennek részletei továbbra sem ismertek, mert a vállalkozó egyelőre nem állt ki a nyilvánosság elé a hozzá intézett kérdésekkel.

 

Mint a bizottsági ülésen elhangzott, a későbbiekben meg lehet vizsgálni valahol egy hasonló játszótér vagy focipálya kialakítását, de a városrészben hamarosan induló beruházás, az arborétum fejlesztését célzó projekt is tartalmaz játszóteret.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.