Nem értik a környékbeliek az üdülőtelepi akvaduktot

Helyi - szerző: HH

Betonelemekkel bélelt töltés áll a csapadékvíz-elvezetési munkálatok jelen szakaszában az Ibolya utca végében. A pillanatkép furcsán hat, amin az sem segít, hogy a környékbeliek meglátásuk szerint nem kaptak tájékoztatást a munkálatok pontos menetéről.

 

 

Az új víkendtelepen épülő árok lényege, hogy az összegyűlt csapadékvizet a Lanka csatornába vezesse. A gondosan megtervezett munkálatok ezen szakaszában a fél méter magas töltésen épült vízelvezető árok furcsa pillanatképet mutat. Feladata nagy valószínűséggel nem az adott, egyébként igencsak dimbes-dombos területen összegyűlt víz elvezetése, a gondos tervezés és mérnöki kivitelezés nyomán pedig az is valószínű, hogy nem átgondolatlan munkavégzés eredménye. A munkaterület pillanatnyi képe minden bizonnyal egy olyan közbenső munkafázis, mely önmagában nem a kitűzött célt tükrözi.

 

Éppen ezért megkerestük a vállalkozót, hogy tiszta vizet öntve a pohárba kiderüljön, hogy

 

     az üdülőtelepen épülő csatornának mi a feladata, annak célja-e a területen lévő csapadékvíz összegyűjtése,

     a siklósi úton való átvezetés meg lesz-e valósítva, amennyiben igen, mikor és mi módon,

     átjárhatóak maradnak-e a középső, földes út átvezető szakaszai az egyes aszfaltozott utcák között,

     milyen formában tervezi tartani a kapcsolatot a lakossággal, vagy az kinek a feladata.

 

Harkány 2021-ben kapott összesen egymilliárd forint uniós támogatást, hogy fejlesszék, helyreállítsák a nyílt és zárt csapadékvíz-elvezető rendszereket, medreket alakítsanak ki több mint tízezer méteren, hogy a lakóházakat, lakott területeket és kerteket is megvédjék a csapadékvíztől. A több városrészt is érintő munkálatok gondos előkészítést és tervezést követően tavasszal kezdődtek, és várhatóan év végiég fejeződnek be.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.