A vízen, színpadon és a bogrács mellett is bemutatkozik Harkány

Helyi - szerző: HH

Ötven település, köztük Harkány is megmutatja tudását a Nemzeti Regattán. A Balaton első fesztiválján városunk vitorlással és sárkányhajón is vízre száll, valamint a bemutatkozó stand mellett a térség gasztronómiáját és zenéjét is elviszi a magyar tenger partjára.

 

Összeállt a nevező települések listája a nyár első balatoni fesztiváljára, az idén negyedik alkalommal megrendezett Nemzeti Regattára. Az amatőr vitorlásverseny köré épített ingyenes rendezvényekre a szervező Balatoni Hajózási Zrt. június 1-jén és 2-án várja Siófokon a látogatókat. A város csapata drávai irdalt halászlevet főz, valamint a produkciók sorában a Harkányi Big Band csapata lép színpadra.

 

A versenyen idén is 50 város csapata vesz részt. Az a keddi sorsoláson derül majd ki, hogy Harkány a versenyen melyik hajó fedélzetén, melyik futamban indul. A sárkányhajó futamon 25 település méri össze erejét, a főzőversenyen pedig összesen 36 település ízeit kóstolhatjuk meg. A standszépségversenyen 43 település standját bírálja majd a zsűri, a színpadon pedig 26 települési produkciót láthat a közönség. A koncertek sorában Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori és a Love Band, a Hooligans valamint Vastag Csaba is szerepel.