A volt baranyai főtűzoltót nevezték ki országos parancsnoknak

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Pintér Sándor belügyminiszter Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagyot nevezte ki 2017. január elsejei hatállyal az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjének. 

 

Góra korábban a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot igazgatójaként is tevékenykedett, 2016 októbere óta pedig megbízott főigazgatóként irányította az OKF tevékenységét.

 

A jövő évtől a katasztrófavédelem általános főigazgató-helyettesi feladatait Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes látja el, a hatósági főigazgató-helyettes Mógor Mária Judit tűzoltó ezredes, a gazdasági helyettes pedig Bartók Péter tűzoltó ezredes lesz – közölte a tárca.

 

Pintér Sándor úgy fogalmazott az állománygyűlésen, hogy a katasztrófavédelem stabil alapokon álló, központosított szervezet, amely az állampolgárok osztatlan bizalmát és elismerését élvezi. A katasztrófavédelemnek és a szervezet vezetésének egyaránt a legmagasabb szintű elvárásoknak kell megfelelnie. A szervezetnek köszönhetően az ország teljes lakossága biztonságban érezheti magát.

 

A jövő feladatairól elmondta: az elkövetkező években mindent meg kell tenni, hogy kevesebb tűz legyen országszerte, emellett kiemelt hangsúlyt kell fektetni a hatósági és a kéménysepréssel összefüggő feladatokra. Fontos a szervezet reakcióidejének javítása, a katasztrófavédelmi őrsök számának növelése, és az önkéntes tűzoltó-egyesületekkel való együttműködés további szélesítése, továbbá a szervezet informatikai rendszerének folyamatos fejlesztése – emelte ki a miniszter.

 

Góra Zoltán az állománygyűlésen azt mondta: annak tudatában végzik feladatukat, hogy az állampolgárok a legféltettebbet, saját és családtagjaik életét, biztonságát bízzák a szervezetre. Egyben ígéretet tett arra, hogy a katasztrófavédelem úgy, mint eddig, ezután is minden pillanatban képes lesz feladatainak magas szintű ellátására – idézi a kinevezett főigazgatót a tárca közleménye.