Adósság nélkül – az első harkányi a miniszterelnökség szolgálatában

Helyi - szerző: KT

A mai nappal lezárul az állami adósságátvállalás folyamata, március 1-jén új élet kezdődik Harkányban. Magyarország kormánya átvállalta a település 4 milliárd forintos adósságát – tudatta lapunkkal Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő.  

 

Tiffán Zsolt kifejtette: Harkány nehéz helyzetben volt, a város a feje tetejéig úszott az adósságtengerben, és a szakadék szélére sodródott. Magyarország kormánya azonban nem hagyta magára az önkormányzatokat: 2011-ben a megyei önkormányzatok adósságát vette át 189 milliárd forint  értékben. Azt az ötezer lakosúnál kisebb települések kompenzációja követte 2012-ben, ami 1720 települést és 10 társulást érintett, tőlük 85 milliárd forintot vett át. Tavaly, az év első felében 279, ötezer lakosúnál nagyobb önkormányzat adósságának 40-70 százalékát vette át – összesen 614,4 milliárd forintot – majd a fennmaradó adósságállomány átvállalásáról döntött a kormány év végén.  

 

Harkány városának március 1-től az a feladata, hogy az adósság nyomasztó és ellehetetlenítő terhétől megszabadulva a fejlesztésekre koncentráljon. A város országgyűlési képviselőjeként megtisztelőnek érzem azt, hogy a város adósság – konszolidációjával segíthettük a harkányi embereket. Az ezzel kapcsolatos kormányzati egyeztetéseken büszkén álltam ki értük, és teszem ezt ez után is – mondta Tiffán Zsolt.  

 

A miniszterelnökség szolgálatában

 

A Harkány közelségében lévő ökoturisztikai vonzerővel rendelkező Ormánságot fontos összekötni Harkánnyal olyan módon, hogy az itt lévő turisták ellátogassanak oda is – mondta Tiffán Zsolt azt a bejelentést követően, melyben kifejtette: március 3-tól a miniszterelnökség szolgálatába áll Baksai Tamás, aki az Ős-Dráva Program kormánybiztosi irodájában turisztikai referensként fogja az Ormánság adottságait kihasználó stratégiai célokat meghatározni.