Aláírták: az állam és a 4iG megveszik a Vodafone-t (friss: Vodafone)

Gazdaság - szerző: HH

A magyar állam és a 4iG megvásárolják a Vodafone Magyarországot. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. 

 

A 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban.

 

A Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor – közölték az érintettek. Az illetékes miniszter szerint erre azért van szükség, mert a háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzeteben sem szabad lemondanunk arról, hogy Magyarország versenyképessége, önállósága tovább erősödjön.

 

Az LMP szerint a Vodafone felvásárlása helyett az államnak inkább a pedagógusbérek emelésére kellene költenie.

 

 Vodafone  A Vodafone Magyarország közölte az Új Harkányi Hírekkel: a tranzakcióval kapcsolatosan nem közölhet további információt, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a Vodafone Magyarország üzletmenete zavartalan és folyamatos, szolgáltatásai teljes mértékben és a megszokott magas minőségben folyamatosan működnek. A szolgáltató továbbra is elkötelezett a kiváló ügyfélélmény és Magyarország digitális fejlesztése mellett.

 

 

 


A Facebook gombja működik ugyan, de az uniós szabályok miatt nem, vagy csak nagyon ritkán tárolja a megosztások számát.