Átadták a kórház balneológiai épületének legutóbbi projektjét

Helyi - szerző: HH

Hétfő délelőtt zárult a harkányi kórház balneológiai épületének felújítási projektje. Az ünnepélyes keretek közt zajló eseményen Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője valamint dr. Őri László, a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt.

 

Dr. Péter Iván a bejárathoz vezető útra mutatva jelezte, tervezik a rámpán lévő bevilágítók cseréjét is.

 

Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum – mint az ország egyik legnagyobb rehabilitációs intézete – kiemelt faladatának tekinti a betegellátás színvonalának növelését, az ott dolgozók és oda látogatók komfortérzetének javítását, mindezért pedig célul tűzte ki az épületkomplexum folyamatos korszerűsítését. Mint dr. Péter Iván, a kórház főigazgatója jelezte, csak az elmúlt három évben ennek megfelelően mintegy 300 millió forintnyi fejlesztést hajtottak végre, melynek fele önerőre épült.

 

A gyógyító munka zöme az intézmény szívében 40 éve üzemelő balneológiai épületrészben zajlik. Az 1979-ben felállított szárny felújított medenceterét 2016-ban adták át, illetve korábban egy hotelszárnyat is építettek hozzá. Azóta számos fejlesztés mellett a betegirányítási rendszert is megreformálták, melyre mutatva a főigazgató most ismét jelezte: elszántak abban, hogy papírmentes intézmény legyenek.

 

A mostani korszerűsítés a homlokzat felújítása és a nyílászárók cseréje mellett csúszásmentes padlóburkolat kialakítását valamint a bejárat korszerűsítését is jegyezhet. A beruházás közel 115 millió forintot tett ki, melyhez a kórház 40 millió vissza nem térítendő támogatást kapott az EMMI-től. Az intézmény főigazgatója a sikeres gazdálkodásra mutatva megjegyezte, az éves szinten 10 ezer beteget ellátó harkányi kórház immáron negyedik éve rentábilisan, nullszaldósan működik.