Átadták az Év Fürdője díjat

Helyi - szerző: KT

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az Év Fürdője szavazást, mely során az ország közel kétszáz fürdője közül keresték a legkiválóbbakat. Az internetezők sorában 153 ezren tették le voksukat, melyek közül az első kategóriában Harkány került ki győztesként.

 

Az Év Fürdője díjat Sánta Tibor adta át Baksai Tamásnak.

 

Mint Sánta Tibor, a termálfürdő.hu ügyvezetője és a szavazás fő szervezője a csütörtök délutáni átadás alkalmával jelezte, komoly teljesítmény, hogy a tavalyi hatodik helyről fellépő harkányi fürdő szoros versenyben maga mögé utasította nemcsak az ország, hanem Európa legnagyobb fürdőjét, Hajdúszoboszlót is. Meglátása szerint ennek legfőbb oka az itt zajló fejlesztések sora, mellyel Harkány fokozatosan visszaszerzi régi hírét.

 

Mint a dobogó alsó fokán álló Zalakaros 8 ezer szavazatára is mutatva részletezte, Harkány 12 ezer, míg Hajdúszoboszló csak kicsivel lemaradva 11 ezer voksot kapott kategóriájában.

 

Harkányt a fürdő nélkül nem lehet értelmezni. A szabad kapacitásokat is figyelembe véve látni kell, hogy közel háromszor annyi vendégágy van a városban, mint annak lakossága – mondta Baksai Tamás. A város polgármestere az átadón hangsúlyozta: a város jövőjét egyértelműen a gyógyvíz, a gyógyszolgáltatások és a vendéglátás határozza meg. Ennélfogva a legfontosabb feladatunk, hogy a fürdőt a legnagyobb becsben tartva próbáljuk meg mindig a elsőként fejleszteni és a legjobb kondícióban tartani. A harkányi önkormányzat, mint tulajdonos nem is tehet mást – szögezte le Baksai Tamás, hozzátéve, hogy ezeket mind a vendégszám, mind a fürdő árbevétele igazolja.

 

A helyes irányt támasztja alá a most és korábban elnyert díjak is – mondta a polgármester, emlékeztetve: nemrég kapta meg Harkány a Virágos Magyarország regionális fődíját valamint jelenleg vár a gyógyfürdő és a strand minőségi besorolására.