Év Fürdője szavazás – bizonyosságot szereztünk, hogy a megkezdett fejlesztési irány jó

Helyi - szerző: KT

Első helyezést ért el Harkány az Év Fürdője szavazáson. Az elmúlt években rangos megmérettetéssé fejlődött közönségszavazás több százezer szavazattal három kategóriában – az Év Fürdője, az Év Regionális Fürdője és a Helyiek Kedvenc Fürdője – keresi az ország legjobb helyeit.

 

Baranya megyéből kilenc fürdő versengett a legjobbaknak járó címért június első és augusztus utolsó napja között. Harkány az első számú kategóriában indult, míg Siklós Az év regionális fürdője, Sellye pedig a Helyiek kedvenc fürdője címre pályázott. A regionális díjat végül a makói Hagymatikum nyerte, a helyiek kedvence kategóriájának győztese pedig a miskolctapolcai strand lett. Harkány Az év fürdője kategóriában tarolt. A verseny szabálya, hogy a győztes a következő esztendőben nem indulhat újra.

 

A harkányi fürdő Hajdúszoboszlót és Zalakarost is maga mögé utasította, míg Siklós a kategóriájának 14. helyén végzett. Sellye nem került fel a legjobbakat soroló tizenötös listára, ahol Orfű a hetedik helyen szerepel.

 

Az Év Fürdője szavazás sokkal többet jelent, mint az elsőre látszik – mondta Zsadányi Zsolt. A Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának tagja részletezte: egyrészt azért, mert nem csak egy cím, hanem egy megerősítést a cégnek, hogy jó úton haladunk, jó az, amit csinálunk, hiszen a vendégek meg vannak elégedve a fürdővel és annak szolgáltatásaival. Másrészt azért, mert ezzel valójában magunkat sarkalljuk még nagyobb teljesítményre, hiszen a korábbi évek Top10-es, de kevésbé előkelő helyezései után ez a kiemelkedő díj a gyógyfürdővel szemben támasztott elvárási szintet is megemelte – legyen bár szó akár a régi, akár az új vendégeinkről -, így már mi magunk sem engedhetjük meg, hogy – lévén jövőre nem indulhatunk – két év múlva ennél rosszabb eredményt érjünk el. Harmadsorban pedig azt, hogy ezáltal hivatalosan is visszakerült végre a Harkányi Gyógyfürdő oda, ahol korábban mindig is ott volt: a fürdők legjobbjai közé.

 

Nagyon örülünk a díjnak és büszkék vagyunk rá, emellett pedig bizonyosságot szereztünk, hogy a megkezdett fejlesztési útirány jó, azonban azt a következtetést is levontuk már, hogy a fejlesztéseinket a megkezdett ütem szerint terveznünk és kiviteleznünk kell, hiszen országosan is felkeltettük a kíváncsiságot a fürdőnk irányába.

 

Az elmúlt évek folyamatos és jól átgondolt fejlesztések sokasága zajlott a gyógyfürdőben, kezdve a Lepke-medencék felújításával, majd a csúszdapark átadásával, folytatva a gyerekvilág kivitelezésével, végezetül az idén átadásra került kettes épület felújításával – emlékeztetett az igazgató. Ezen infrastrukturális fejlesztések mellett természetesen bővítettük a programkínálatunkat, nyereményjátékokat szervezünk, bővítettük és fejlesztettük a fesztiváljainkat és széles repertoárt biztosítunk a fürdő területén tartott hétvégi rendezvényekből. Mindezen túl pedig próbáljuk társadalmi szerepvállalásunkat is növelni, ezeket főleg kulturális és sportcélú szervezeteknek biztosított támogatásokkal.

 

Zsadányi Zsolt leszögezte: ugyan a visszajelzések alapján eddig is azt láttuk, hogy közel duplázódtak az évenként kapott szavazatszámok, de a díj elnyerésével mondhatjuk magasra raktuk a lécet. A megnövekedett elvárásnak a jövőben is ugyanúgy meg kell felelni, nem hozhatunk szégyent a Harkányi Gyógyfürdő nevére. Idén indul a hármas számú medence csarnok kivitelezése, amely várhatóan 2021 évben átadásra is kerül, ezáltal új lehetőségek, új vendégkör nyílik meg a fürdő számára. Ráadásul ne hagyjuk figyelmen kívül azt a fejlesztési koncepciót se, amelynek keretében a következő években meg kívánjuk újítani a fürdő több területét is, így a célok megvannak, ezek a jelen díj birtokában kapott megerősítéssel együtt visznek majd minket előre.