Az iskola portását gyanúsították meg a kezelt fiú molesztálásával

Helyi - szerző: HH

Rendőrök vitték el a Kitaibel Pál Általános Iskola portását – számolt be róla szerdán több tanuló szülője. A rendőrség egyelőre nem válaszolt a megkeresésre, ám bebizonyosodott, hogy a férfi az, akit egy pszichiátriai kezelés alatt álló diák szexuális zaklatással vádol.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, egy 56 éves helyi férfit vádolt meg egy jelenleg is kórházi kezelés alatt álló 14 éves diák anyja azzal, hogy fiát december óta szexuálisan molesztálta, bántalmazta. A rendőrség akkor azt állította, hogy a cselekmények a férfi albérletében történtek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Erre azonban nem került sor.

 

Az időközben szabadon engedett férfi ismerősei értetlenül állnak a vádak előtt, míg a többször is pszichiátriai kezelésnek alávetett, az intézményben tanuló gyermek viselkedését és gondolkodását társai jellemzően problémásnak tartják, elítélik.

 

Mint dr. Váradi Krisztián, a tankerületi központ szakmai igazgatóhelyettese közölte az Új Harkányi Hírekkel, a feltételezett elkövető valóban az iskola portása volt. Az esetről a szülők értesítették az iskola igazgatóját, aki ezt jelezte a Mohácsi Tankerületi Központnak. A fenntartó azonnal feljelentést tett, egy órával a tudomásra jutást követően a feltételezett elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette.

 

A portás munkaviszonyát a tankerület – az őrizetbe vételével egyidejűleg – azonnali hatállyal megszüntette.

 

Megkerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk, történt-e vallomástétel illetve jelenleg milyen eljárás van folyamatban, válaszukat oldalunkon közöljük.