Nem szeretnék visszafogadni a pedofíliával vádaskodó gyereket

Helyi - szerző: HH

Sok probléma van vele, társai és több szülő is tart attól, hogy visszatér közéjük harkányi iskolájába az a fiú, akinek anyja pedofíliával vádolta meg a harkányi iskola portását.

 

A jelenleg pszichiátrián kezelt gyereket nem szívesen látják maguk között társai és szüleik: számos magatartásbeli probléma volt vele az iskolában és azon kívül is, ami magánéleti zaklatások mellett odáig fajult, hogy az intézmény portását egy bejelentés után bilincsben hurcolták el a rendőrök.

 

A vádaktól függetlenül is ha kell, aláírást gyűjtenek, hogy ne vegyék vissza az iskolába – mondja az egyik szülő. Mint emlékeztet, több helyi család is más iskolába iratta át gyermekeikét miatta.

 

A gyerek még tanköteles, de magántanulóként vagy más intézményben is folytathatná tanulmányait. Megkerestük az őt intézményeben tartó tankerületet, hogy visszatér-e jelenlegi iskolájába, de ezt családvédelmi okokból nem árulhatták el. Azóta nem látták az iskolában, ennek oka korábban a kórházi kezelés illetve a napokban zajló kompetenciamérés is lehet.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, az iskola 56 éves portását vádolt meg egy pszichiátriai kezelés alatt álló 14 éves diák anyja azzal, hogy fiát december óta szexuálisan bántalmazta. A rendőrség akkor azt állította, hogy a cselekmények a férfi albérletében történtek, és megalapozott gyanú miatt kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását. Erre azonban nem került sor, a férfi később szabadon távozhatott. A hatóság nem hajlandó fontos részleteket tisztázni, jelenleg a vád alátámasztására kutatnak további bizonyítékok és egy újabb tanú után.